On The Rocks
www.playbike.ro
On The Rocks inscrieri On The Rocks foto/video On The Rocks program On The Rocks regulament On The Rocks Unde On The Rocks cazare On The Rocks contact On The Rocks

Regulament de desfasurare On The Rocks

Următorul regulament a fost conceput de organizatori pentru o bună desfăşurare a evenimentului, din respect pentru o competiţie corectă, în deplin spirit de fair play şi din interes pentru siguranţa competitorilor. Participanţii sunt rugaţi să citească regulamentul de mai jos, să şi-l insusească şi să ţină cont de faptul că toate regulile vor fi aplicate cu fermitate şi non-discriminatoriu. Vă mulţumim pentru înţelegere!

Avalanche – On The Rocks este un concurs de coborare cronometrata cu bicicleta pe un traseu special amenajat, delimitat si marcat in mod vizibil pentru concurenti. Invingatorul concursului va fi cel ce parcurge traseul in cel mai scurt timp.

I. Antrenamentele

1. Participantii au la dispozitie o zi (sâmbătă) pentru antrenamente libere.
2. Ei sunt obligati sa parcurga de cel putin doua ori traseul de concurs, ambele pe bicicletă. Cei care nu se supun acestei reguli nu vor avea voie sa participe în ziua de concurs.
3. Organizatorii recomandă ca prima tură de antrenament să se desfăşoare la o viteză redusă pentru a permite cunoaşterea în detaliu a traseului.

II. Calificarile

1. La acest concurs nu există mansele de calificari. Participarea concurenţilor se va face în funcţie de înregistrarea acestora pe site. Numarul maxim de participanţi admis la toate categoriile este de 300.

III. Finala

1. In finala se va lua startul in BLOC, adică toţi concurenţii vor fi aşezaţi la linia de start având la bază următoarele criterii :
- Concurenţii vor fi aşezaţi câte cinci în linie la start
- Ordinea categoriilor la start va fi : Masculin 19 ani - 29 ani, Masculin 14-18 ani; Masculin 30-39 ani; Masculin 40 ani+; Feminin 18 ani+
- Cei mai buni sportivi cunoscuţi de la fiecare categorie vor avea prioritate la start în cadrul categoriei respective;
2. La start, distanţa între biciclete va fi de minim 1 metru, pentru a evita busculdele sau alte incidente care se pot crea.
3. Concurenţii sunt obligaţi să se prezinte în zona de start cu cel puţin 30 de minute înainte de ora programată pentru luarea startului.

IV. Incadrarea in categorii

1. Categoria Masculin 14-18 ani (concurenții născuți 1995 - 1999)
2. Categoria Masculin 19-29 ani (concurenții născuți 1984 – 1994)
3. Categoria Masculin 30-39 ani (concurenții născuți 1974 - 1983)
4. Categoria Masculin 40 ani + (concurenții născuți 1973 şi mai devreme)
5. Categoria Feminin 18 ani + (concurenții născuți 1985 şi mai devreme)

V. Conduita participantilor

1. Participantii trebuie sa aibă un comportament sportiv si sa permita oricarui concurent mai rapid decat ei sa ii depaseasca fara a-l obstructiona, atunci cand este cazul. Strigatele de avertizare sunt permise.
2. Concurentii sunt obligati sa respecte parcursul competitional, sa nu il modifice, sa nu il scurteze abuzand de marcaje si sa nu iasa in afara lui.
3. Daca un participant iese in afara traseului, indiferent de motive, el este obligat sa reintre in traseu prin locul pe unde l-a parasit, in caz contrar se va proceda la descalificarea lui fara drept de apel.
4. Descalificati vor fi si cei care vor aduce modificari traseului pentru a-si crea avantaje sau cei care muta marcajele in acelasi scop. Deciziile de excludere vor fi luate de organizatori si sunt irevocabile.
5. Antrenamentele in timpul manşei de concurs nu sunt permise. Cei ce incalca aceasta regula vor fi descalificati fara drept de apel.
6. Participantii nu au voie sa incomodeze personalul care se ocupa de cronometrare in nici un fel. Timpii obtinuti in urma concursului vor fi facuti publici in cel mai scurt timp cu putinta.
7. Competitorii trebuie sa isi amplaseze in mod vizibil numarul de participare in partea frontala a bicicletei.
8. Numerele de concurs vor fi distribuite inainte de inceperea antrenamentelor oficiale. Numai cei cu numar de concurs se pot da pe traseu, fara exceptii.
9. Orice contestatie va fi facuta la standul oficial de organizare al competitiei în termen de 2 de ore de la producerea evenimentului. Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru contestatii facute tardiv.

VI. Echipamentul

1. Bicicletele folosite pentru competitie trebuie sa corespunda cu standardele oficale pentru mountain bike-uri. Rotile pot avea diametru de minim 24", dar nu au voie sa fie mai mici de atat.
2. Toti participantii sunt obligati sa foloseasca biciclete in stare buna de functionare.
3. In cazul in care un concurent foloseste o bicicleta care ii poate pune in pericol siguranta, organizatorii isi rezerva dreptul de a-l exclude din concurs, fara drept de apel.

VII. Echipamentul de protectie

1. Concurentii au obligatia sa foloseasca casca de protectie integrala (full-face) certificata dupa normele de siguranta in vigoare (CE, SNELL, ANSI etc.) si carapacea de protectie pentru coloana vertebrala (body-armor).
2. Casca trebuie inchisa corespunzator, altfel cel care o poarta poate fi descalificat. Castile fara protectie faciala (open-face) nu sunt premise.
3. Se recomanda utilizarea ochelarilor de protectie cu banda elastica (goggles), a genunchierelor, a tibierelor si a cotierelor, a manusilor cu degete lungi si a pantalonilor lungi, pentru a evita, pe cat posibil, accidentarile. Se contrarecomanda utilizarea ochelarilor de soare in locul celor cu banda elastica, in stil de motocross.
4. Daca vreun concurent nu este echipat dupa standardele minime de siguranta si protectie ale concursului, el poate fi exclus de la participarea in competitie.
5. Utilizarea de casti audio in timpul competitiilor si a antrenamentelor nu este permisa; cei ce incalca aceasta regula pot fi exclusi din concurs.

VIII. Raspunderea

1. Le este recomandat tuturor participantilor sa aiba asupra lor o adeverinta medicala care sa ateste faptul ca sunt apti de efortul fizic si psihic specific acestui gen de concurs. Organizatorii nu vor fi trasi la raspundere in cazul in care sportivii nu au asupra lor astfel de documente.
2.. Pentru a se putea inscrie, minorii au nevoie de o declaratie de raspundere din partea parintilor care va fi semnata si autentificata notarial. Formularul pentru aceasta declaratie se poate descarca de pe site-ul evenimentului. Daca participantii minori sunt cu parintii la inscriere la fata locului si pot demonstra prin acte legatura lor de rudenie, atunci nu mai este nevoie de declaratia notariala.

IX. Premierea

1. Premierea va avea loc la scurt timp dupa terminarea cursei.
2. Pe podium vor lua loc primii 5 rideri clasati la fiecare categorie.
3. Pe podium va exista o zona special amenajata, unde va fi expusa bicicleta castigatorului concursului si numai aceea. Ceilalti ocupanti ai podiumului au voie sa isi ia bicicletele pe podium.

X. Siguranţa

1. Organizatorii pun la dispozitia participanţilor o serie de măsuri de siguranţa cum ar fi :
- echipaje de salvamont în anumite locuri pe traseu;
- echipaje de ambulanţă;
- echipaje de intervenţie rapida pe vehicule ATV;

2. Cu toate acestea, având în vedere ca traseul este unul lung, având peste 12 km, neputând fi acoperit în întregime de echipele de salvare, organizatorii recomanda concurenţilor ca aceştia să aibe asupra lor un telefon mobil sau un alt dispozitiv de comunicaţie si să-şi memoreze numerele de telefon ale salvamontului sau ale organizatorilor.

------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------

Prin inscrierea la concurs, toti participantii accepta regulamentul de desfasurare al evenimentului, asa cum a fost el descris mai sus. Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica regulamentul fara notificari prealabile, schimbarile majore urmand totusi a fi facute publice prin mijloacele de comunicare specifice. Riderii au indatorirea de a cunoaste si de a respecta regulamentul.

Echipa Avalanche – On The RocksEveniment organizat cu sprijinul:

Sponsori principali:

INA Group Kronospan SRAM RockShox Kali Troy Lee Designs Clinicco
L.Angely's Oneal

Parteneri Media:

DirtBike Ciclism