On The Rocks
www.playbike.ro
On The Rocks inscrieri On The Rocks foto/video On The Rocks program On The Rocks regulament On The Rocks Unde On The Rocks cazare On The Rocks contact On The Rocks

Rezultate şi impresii - Frăţia Celor Mai Buni

Marţi, 13 Septembrie 2011 01:36
Exact cum ne-am aşteptat, sâmbătă, 10 septembrie, o mulţime de braşoveni au venit la Bunloc pentru a urmări PlayBike – On The Rocks, cel mai important eveniment ciclist din ultimii ani din România. Alături de ei, entuziaşti din toate colţurile ţării şi chiar şi din afara ei au venit să îşi susţină riderii favoriţi. Anul acesta PlayBike – On The Rocks a atras concurenţi din Bulgaria, Croaţia, Slovenia, Polonia, Austria, Marea Britanie şi, evident, România.


Harry Heath (foto: Tibi Hila)


Aflat la a doua sa ediţie, PlayBike – On The Rocks este deja cel mai cunoscut şi mai recunoscut concurs de mountainbike downhill (coborâre cronometrată cu bicicleta pe un traseu special amenajat şi bine delimitat) din România şi totodată Campionatul Naţional oficial de Mountainbike Downhill al Federaţiei Române de Ciclism. În acelaşi timp, PlayBike – On The Rocks este o competiţie internaţională a Uniunii Cicliste Internaţionale de clasă 1 Europeană (C1) în cadrul căreia se pot obţine puncte UCI preţioase şi premii valoroase în bani şi obiecte. În toată lumea mai există doar 11 astfel de concursuri, iar în Europa de Est acesta este singurul. România se situează astfel alături de ţări precum Elveţia, Austria, Franţa, Germania sau Marea Britanie.


Roman Wilhelmer (foto: Tibi Hila)


În mod previzibil, acţiunea a fost la cel mai înalt nivel pentru toate cele şase clase de concurs, iar atmosfera a fost electrizantă de la început până la sfârşit. Antrenamentele oficiale au avut loc dimineaţa între orele 9 şi 12, iar în cadrul calificărilor susţinute ulterior participanţii au fost triaţi în funcţie de timpii obţinuti, astfel încât cei mai rapizi dintre ei au plecat la urmă pentru a garanta publicului spectacolul. Liderul de moment ocupa o poziţie privilegiată în "Hot Seat" până când era detronat de următorul mai rapid decât el, dacă era cazul.


Radu Ianoşiu-Hangan a.k.a. Petardă (foto: Tibi Hila)


După mai bine de 10 ani am avut şi prezenţe feminine în cadrul unui concurs de downhill din România, ceea ce este mai mult decât îmbucurător şi reprezintă o promisiune pentru viitor. Le salutăm cu Respect pe această cale pe Andrea Radacic din Croaţia şi pe româncele Mădălina Blaj (Arad), Petra Zăgrean (Bistriţa) şi Dana Seleuşean (Predeal) şi le aşteptăm şi anul viitor! În cele din urmă a câştigat detaşat Andrea, urmată de Dana, Petra şi Mădălina, iar Dana s-a încoronat şi Campioana Naţională de Downhill la clasa amatori.


Liniile Aeriene Săseşti™ a.k.a. Christoph Baier (foto: Tibi Hila)


Cea mai dură categorie a fost fără îndoială cea de Hardtail, dedicată bicicletelor fără suspensie spate şi celor cu posibilităţi materiale mai reduse. În mod clar o dispută strict moldovenească, câştigător a fost Cătălin Turcu (Câmpulung Moldovenesc), secondat de Petru Vereştiuc (Iaşi) şi de Ştefan Coca (Câmpulung Moldovenesc). Cătălin Turcu este şi Campion Naţional de amatori al acestei clase.


Kinda Geza (foto: Tibi Hila)


PlayBike – On The Rocks are şi o categorie de veterani şi se numeşte Masters. Dan Apreutesei, născut la Braşov şi stabilit la Graz în Austria, a avut cel mai bun timp şi a fost urmat de fostul Campion Naţional de Trial, Mihai Cosma (Cluj) şi de polisportivul Ciprian Popescu (Braşov). Mihai Cosma îşi adaugă celor 5 titluri de la Trial şi unul de Campion Naţional de Downhill pentru Masters amatori.


Mircea Fănăţan (foto: Tibi Hila)


Juniorii au avut şi ei o categorie specială, iar timpii au fost impresionanţi de-a dreptul. În mod surprinzător concursul a fost câştigat de Christoph Baier (Hărman), care nu prea se dă la downhill şi a folosit o bicicletă de împrumut. Talent pur! Pe locul doi s-a situat Ionuţ Andrei Sava (Braşov) şi pe trei Ciprian Alexandru Mureşan (Baia Mare). În mod evident, Christoph Baier este şi Campion Naţional de Juniori amatori.


Sorin Părău (foto: Tibi Hila)


Categoria de Seniori PlayBike – On The Rocks a fost cea mai disputată, având în vedere numărul celor înscrişi. Spre satisfacţia publicului, cel mai rapid a fost Cezar Băjenaru (Braşov), după ce anul trecut obţinea locul cinci pe o bicicletă împrumutată. Pe locul doi a venit Gregor Waltos (Polonia), pe trei Gabor Pal (Miercurea Ciuc), pe patru Ionuţ Bodnar (Câmpulung Moldovenesc) şi pe cinci Max Reitter (Austria).


Harry Heath în finish (foto: Meda Meheş)


Clasa regină a downhill-ului o reprezintă categoria UCI Elite, unde au voie să participe doar sportivii cu licenţă internaţională eliberată de federaţiile naţionale de profil. La peste zece secunde distanţă de următorul urmăritor, Harry Heath a adus cu sine viteza, stilul şi seriozitatea din Cupa Mondială, unde participă în mod regulat şi unde a obţinut rezultate bune, precum locul 18 de la La Bresse (Franţa) de anul acesta. Este ca şi când un pilot din WRC ar participa la o etapa de raliu din România. După Harry Heath s-au clasat, în ordine, Robert Williams (Marea Britanie), Bostjan Volf (Slovenia), Radu Ianoşiu-Hangan (Braşov), învingătorul de anul trecut Maciej Jodko (Polonia), multiplul Campion Naţional Sorin Părău (Haţeg), Dan Marcu (Miercurea Ciuc) şi Mircea Ignat (Braşov). Harry Heath a primit şi premiul pentru cea mai mare viteză contorizată în partea rapidă a traseului, constând într-un cec de 100 de Euro. Pe lângă acesta, Harry şi-a însuşit 60 de puncte internaţionale UCI şi premiul cel mare în valoare de 2500 de Euro, în bani şi obiecte.


Harry Heath, thumb up! (foto: Tibi Hila)


În cadrul Campionatului Naţional de Downhill la clasa Elite (rideri cu licenţă), s-a impus braşoveanul Radu Ianoşiu-Hangan din echipa PlayBike, urmat de Sorin Părău de la Bikexpert/Santa Cruz/Troy Lee Designs şi de Dan Marcu de la Surmont/Trek.


Podium la UCI Elite şi Harry primeşte o meritată amendă(foto: Meda Meheş)


Podiumul Campionatului Naţional, secţiunea Elite UCI(foto: Tibi Hila)


Petardă şi al său Intense 951(foto: Tibi Hila)


PlayBike – On The Rocks s-a încheiat seara la clubul Groove Garden din centrul Braşovului, unde riderii şi-au disputat un concurs de dirtjumping şi s-au petrecut până în zori alături de DJ LP şi prietenii săi. La proba de mountainbike s-a impus cu trick-uri spectaculoase proaspăt încoronatul Campion Naţional de Downhill la juniori Christoph Baier, iar la BMX ciucanul Demian Barnabas din echipa PlayBike/Burn Energy.


Christoph Baier, 360 tabletop (foto: Tibi Hila)


Demian Barnabas, 360 tailwhip (foto: Tibi Hila)


Afterparty la Groove Garden (foto: Tibi Hila)

Ştim că şi anul acesta PlayBike – On The Rocks a fost un succes pe linie şi dorim să le mulţumim pe aceasta cale tuturor celor care ne-au ajutat în cadrul evenimentului şi bineînţeles sponsorilor şi partenerilor: Consiliul Judeţean Braşov, Federaţia Română de Ciclism, Nokia, Skoda prin DelCar, Schaeffler România, Unior, Kronospan, Sanosan, Losan, Sergiana, DHS Bike Parts, LMS, Thunder Tools, Romsoft, Kerobike, Bikexpert, Silnef, Wachman, L.Angely's, Cityplex Braşov, Kiss FM, Zile şi Nopţi, DirtBike.ro, MyTEX şi reţeaua Mix.

PlayBike – On The Rocks nu se încheie aici! Proiectul de film PlayBike – On The Rocks este în plina desfăşurare şi puteti sa ne verificaţi online, pe site-ul oficial şi pe Facebook, pentru concursul foto PlayBike – On The Rocks.

Maximilian Munteanu,
pentru echipa PlayBike – On The RocksClasament pe categorii:


Clasament general:
Eveniment organizat cu sprijinul:

Sponsori principali:

INA Group Kronospan SRAM RockShox Kali Troy Lee Designs Clinicco
L.Angely's Oneal

Parteneri Media:

DirtBike Ciclism